Ermita de Sant Cristòfol de Ca n’Anglada – Terrassa / Vallès Occidental

I T I N E R A R I

Situació: A Terrassa, una ciutat de la comarca del Vallès Occidental que, juntament amb Sabadell, n'exerceix la capitalitat. (Barcelona).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. Actualment és un equipament municipal. No és accessible lliurament, tot i que està ubicada dins d'un recinte enjardinat que, al menys, el dia de la nostra visita estava obert, cosa que ens ha permés fer una completa volta pel perímetre exterior de l'edificació.

Accés - Visitada el 23/01/2015.

La trobarem, dins de Terrassa, al Barri de Ca n'Anglada, nom de la masia que dona nom a aquesta contrada, al carrer Mare de Déu del Mar nº 49. Hem aparcat als voltants.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Gener 2015):

Està situada al costat de la Masia de Ca n'Anglada, dins del barri al qual han donat nom.

És un edifici amb planta en forma de te, d'una sola nau i capçalera rectangular, amb voltes de canó i coberta a doble vessant.

La façana, a ponent, té porta d'accés adovellada al damunt de la qual hi ha una finestra atrompetada d'arc de mig punt.

El conjunt es completa amb un campanar de paret d'una sola obertura. El parament és irregular.

Notícies històriques

Tot i que no hi ha documentació directa sobre la capella, surt esmentada a partir de mitjans de segle XI. Per les seves característiques sembla probable que el seu origen es pugui situar vers aquest període. (Datació per font).”