Ermita de Santa Bàrbara – Sant Feliu de Buixalleu / Selva

És una edificació del segle XVIII

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Feliu de Buixalleu, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Selva (Girona).

Època: Segle XVI - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIL - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Aquest paratge és utilitzat pels aficionats al parapent, per alçar el vol, tot i que no hi ha cap instal·lació especial, sols un pal amb un anemoscopi (vulgarment dit, mànega de vent), que assenyala la direcció del vent.

A l'hora en que hi vàrem arribar, tard, la poca gent que hi havia, ja recollia els estris. Com veureu en les imatges d'aquest reportatge, les fotos no van quedar gens lluïdes.

Accés – Visitada: 10/09/2016.

Ens hem dirigit a Sant Feliu de Buixalleu per la carretera GIV-5522. A l'entrada d'aquesta població, en un lloc (0), entre els PK 4 i 5  (*) situat a 41 47 25.8 02 35 05.0, veiem uns senyals, (Sant Segimon / Santa Bàrbara) indicant-nos la continuació, per l’esquerra.

Ben pocs metres més endavant ens trobarem en un punt (1) situat a 41 47 28.7 02 35 06.8, on hi ha una derivació doble, presidida per una muntanyeta de terra . Hi ha uns discrets indicadors: per la dreta a Sant Segimon, per una carretera asfaltada. Per l'esquerra a Santa Bàrbara, per un camí de terra.

A partir d'ara continuarem per una solitària carretera, de terra, amb bonys de tant en tant, on sols trobarem la següent desviació ressenyable:

(2) A 41 47 55.3 02 34 31.6 desviació indicada, continuem per la dreta.

M A P A d'aquest recorregut – Distància aproximada: 1,8 km.

Aquesta vegada la confecció “automàtica” del mapa no està encertada del tot. Els darrers metres, que aquí s'indiquen per fer a peu, en realitat, són transitables, pel camí que apareix a la dreta.

Google tampoc reconeix bé la darrera part de la ruta, fins a tocar de l'ermita.

Localització: (3)  N 41 47 52.8 E 02 34 43.0 – Altitud:

Petit santuari situat en un petit promontori, a Sant Feliu de Buixalleu.

L'edifici, de planta rectangular, està cobert per una teulada a doble vessant amb un campanar d’espadanya.

A la façana on hi ha el campanar d’espadanya, hi ha una obertura cegada en arc rebaixat, amb dovelles i brancals de pedra.

En una de les façanes llargues, es troba la porta d'entrada, també en arc escarser format per dovelles, i brancals de carreus de pedra. Al costat dret hi ha una finestra espitllera molt petita feta de pedra granítica.

No hi ha més obertures a les altres façanes.

Totes les parets, excepte la paret llarga sense obertures, estan enguixades. Les cadenes cantoneres són de pedra.

Al segle XVIII, a Santa Bàrbara hi havia ermitans”