Ermita de Sant Sebastià – Vilademuls / Pla de l’Estany

I T I N E R A R I

Situació: A tocar d’Ollers, entitat de població de Vilademuls, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l’Estany (Girona).

Època: Segle – XVII – Obra Popular - Generalitat de Catalunya *

Protecció: BCIL - Generalitat de Catalunya *

Accés – Visitada el 17/11 /2017:

Senzill de localitzar, a tocar mateix de la carretera, una mica enfilada. Hem aparcat al davant.

De fet, directament hem introduït les coordenades de destinació al nostre TomTom, i ens hi ha portat sense problemes.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2017):

“ Descripció

Edifici religiós format per una volta de canó apuntada, coberta amb una golfa i teulat a dues aigües i absis pla, sense sobresortir de la nau. Darrera l'absis se situa la sagristia.

L'element més destacat és el porxo d'accés a l'ermita, avui enrunat, situat a la façana principal de ponent, a ell s'hi accedia a través d'un arc de mig punt de pedra treballada, amb l'arrencada situada sobre uns basaments de pedra encastats al mur i elevats, estava també cobert a dues aigües, seguint la nau de l'església.

L'accés es fa per una porta dovellada amb arc de punt rodó. El campanar d'espadanya, lleugerament desplaçat al sud. Actualment està envoltada per un camp i el bosc.

Com la major part de les ermites dedicades al sant, en ocasió de pestes i malures, aquesta fou erigida durant la primera meitat del segle XVII.”