Capella de Sant Pere de Romaní – Molins de Rei / Baix Llobregat

I T I N E R A R I

Situació: Sobre un turó, en terrenys del terme municipal de Molins de Rei, vila i municipi de la comarca del Baix Llobregat (Barcelona). Està adossada a una torre.

Època: Segle XI – Romànic - (Patrimoni.Gencat). Reformada durant el segle XIX, al afegir-hi una torre per convertir-la en la Torre nº 3 de la línia de torres de Telegrafia òptica militar del ramal de Barcelona a Lleida.

Protecció: A Patrimoni.Gencat es ressenya que té una protecció BCIN. Suposem que es refereix a la Torre.

Estat: Malmesa. En un moment donat, un cercat de tela metàl·lica encerclava el recinte on hi ha aquestes edificacions. A dia d'avui sols hi resten els pals on havia estat bastida la tanca.  Lliurament accessible.

Accés - Visitada el 17/02/2012:

Per arribar-hi i per altres informacions, els invitem a visitar la nostra pàgina Torre de telegrafia òptica i Capella de Sant Pere de Romaní.

Localització:  N 41 24 22.2 E 02 01 52.6 - Altitud: 126 m.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, (Enllaç trencat - Generalitat de Catalunya), ens complau extreure la següent informació (Abril 2013):

Ermita d'estil romànic amb una torre de guaita o de senyals adossada al seu costat esquerre.

L'església, de planta rectangular de 8,5 x 4,10 m, és d'una sola nau coberta amb volta de canó i absis a la capçalera.

Aquest, de forma semicircular, té al centre una finestra de doble esqueixada i està cobert per un quart de volta hemisfèrica.

La façana, amb porta d'arc de mig punt, té a sobre un campanar de cadireta. Finalment, sobre la porta hi ha un ull de bou.

La torre de guaita és de planta quadrada amb dos accessos des de l'exterior i dues finestres.

Malgrat la seva construcció data del segle XVI, possiblement va ser reformada al segle XVIII.

Aquesta església ja apareix datada el 1001.”

• Per complementar aquesta informació, els invitem a visitar una pàgina web de Pat.mapa – (Enllaç trencat - Generalitat de Catalunya - Arqueologia.

Veure la nostra pàgina Torre de telegrafia òptica i Capella de Sant Pere de Romaní.