Ermita de Sant Miquel Sesvinyes – Serinyà / Pla de l’Estany

I T I N E R A R I

Situació: Al veïnat de Casals, petita entitat de població de Serinyà, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l’Estany (Girona).

Època: Segle XII – Romànic - Generalitat de Catalunya *

Protecció: No hi consta - Generalitat de Catalunya *

Estat:  Bo. No és accessible lliurament.

Accés – Visitada el 25/11 /2017:

• El punt d’inici és un lloc - 42 9 50.5 02 44 43.2 - situat entre els PK 52 / 51  de la carretera C-66  (N-260 / Serinyà / Banyoles), on prenem una sortida indicada – Sant Miquel Sesvinyes.  Entrem a un camí de terra, transitable. Circularem sempre recte, seguint la pista principal.

M A P A d’aquest recorregut – Distància aproximada: 1.500 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2017):

“Descripció

Petita ermita romànica d'una sola nau, amb absis semicircular, construïda amb carreu irregulars de pedra sorrenca.

A la façana nord sobresurt una capelleta, mentre que a la façana sud es conserven tres contraforts, indica que l'ermita havia estat adossada a una masia.

La porta d'entrada és dovellada, d'arc de mig punt, i es troba perpendicular al carenat de la teulada, que té campanar d'espadanya d'un sol ull.

Notícies històriques

Les primeres notícies d'aquesta ermita daten del 1208, però possiblement el seu orígen es remunta als segles X-XI.

Fins a època recent, s'hi custodiava una talla romànica policromada de la Mare de Déu amb l'infant que actualment es troba desapareguda.”