Ermita de Sant Andreu – Pineda de Mar / Maresme

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Pineda de Mar, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Maresme (Barcelona).

Època Segle XI – Romànic - Generalitat de Catalunya. *

Protecció: A dia 4/12/2018 no hi ha cap informació al respecte, referit a aquesta edificació, a la pàgina corresponent de la Generalitat de Catalunya. *

Estat: Malmesa, no té sostre. Hi ha estris i material de construcció escampats, que indiquen que s'hi estan portant a terme treballs de restauració o de consolidació. No hi ha cap cartell informatiu.

Accés - Visitada el 01/12/2018:

0Punt d’inici. Des de casa mateix, planificant la descoberta d’aquesta edificació, vàrem determinar que caldria dirigir-nos fins un punt de la carretera BV-5126, situat a 41 38 35.3 E 02 37 46.4, una cruïlla de camins (Collet de Sant Andreu).

Hem aparcat el cotxe al voral del camí i ja hem continuat, a peu, seguint les indicacions d’un petit cartell.

En menys de cinc minuts hem arribat a destinació.

Lliurament accessible.

El dia de la visita ha estat un dia gris i trist, plujós. Degut a això, les fotos no han sortir gaire lluïdes, que diguem ..

0 - Localització: N 41 38 37.9 E 02 37 45.2 - Altitud: 280 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya * , ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2018):

“ Descripció

Ermita situada a la carretera d'Hortsavinyà a 11 km. del nucli urbà de Calella, molt a prop del punt dels tres termes (Tordera, Pineda i Calella).

L'ermita s'aixeca en un petit turonet sobre la carretera, en un eixamplament d'aquesta que fa de pàrquing, i on s'indica la proximitat de l'ermita de Sant Andreu.

El seu estat és d'abandó total, des de fa molts anys ja que en el seu interior hi creixen arbres que superen la trentena d'anys.

La construcció és d'una sola nau, de dimensions reduïdes amb un petit campanaret sobre la porta d'entrada.

Davant de la porta hi queden les restes de dos pilars de pedra que devien ésser el suport del porxo d'accés.

L'ermita de Sant Andreu la trobem esmentada en un conjunt d'esglésies, ja al segle XI.”