Castell de Castellnou de Carcolze – El Pont de Bar / Alt Urgell

castell-de-castellnou-de-carcolze-090601_502bis

Castell

castell-de-castellnou-de-carcolze-090601_544

Altres restes del castell.

castell-de-castellnou-de-carcolze-090601_556bis

Lloc que ocupava anteriorment el castell i on hi han unes minses restes. Al fons, la majestuosa presència de la serralada del Cadí.

I T I N E R A R I

Situació: A Castellnou de Carcolze, entitat de població del municipi del Pont de Bar (Alt Urgell) - Lleida.

Època: Medieval.

Estat: Pràcticament desaparegut. Sols un petit pany de paret es manté ben ufanós, juntament amb la base de l'edificació, desafiant el pas del temps. Lliurament accessible. No hi ha cap tipus d'informació.

Accés - Visitat el 01/06/2009:

Circulant per la carretera N-260, procedents de Puigcerdà, en sentit La Seu d'Urgell, abans d'arribar a Els Banys de Sant Vicenç, entre els PK 214-215,  hi ha un trencall a mà dreta degudament indicat per anar a Castellnou.

A l'entrada mateix de la població hi ha un lloc adient per aparcar-hi el vehicle. Si ho fem així, a més d'estalviar-nos algun ensurt al circular pels estrets i costeruts carrers del poble, gaudirem d'un bonic passeig a peu, sense preses.

Trobarem les restes de l'edificació en el lloc més elevat, per sobre de l’església. Un curt i estret senderol que discorre discretament entre dues propietats privades ens conduirà a la planura on havia estat el castell. En l'actualitat hi ha un mirador amb baranes, coronat  per una senyera. Des d'aquí es poden admirar les grandioses vistes que presenta la serra del Cadí.

Durant el recorregut trobarem una desviació per anar a Aristot (Castell i església).

Localització: N 42 23 15 E 01 34 55 - Altitud: 1.340 m.