Castell-Palau de Bellcaire – Bellcaire d’Empordà / Baix Empordà

Situació: A la localitat de Bellcaire d’Empordà (Baix Empordà) – Girona.

Època: Segle XIII.

Estat: Bon estat. Actualment és la Casa de la Vila. Aparcament als voltants.

Altres noms: Castell Palau Comtal i/o Castell dels Comtes d’Empúries.

El localitzarem a la plaça dels Comtes d’Empúries, al començament del carrer Major.

Altres:

De la pàgina web de l’Ajuntament de Bellcaire d’Empordà, ens complau extraure el següent fragment d’informació literal:

• Castell dels Comtes d'Empúries:

"El Castell de Bellcaire fou edificat a finals del segle XIII i actualment és al nucli de la població de Bellcaire d'Empordà. Documentat a l'any 1289, fou construït com a defensa en motiu de les lluites i discòrdies entre el comte d'Empúries Ponç V i el rei Jaume II, que al seu torn feu construir el veí castell de Torroella i el d'Albons.

Posteriorment formà part de la baronia de Verges, per la qual cosa no revertí a la corona amb el comtat d'Empúries. Aquesta baronia va pertànyer des del 1418 als vescomtes de Rocabertí i a una línia d'aquest llinatge, la dels barons de Sant Mori. Més tard, passà als ducs de Cardona, i al 1587 la baronia fou incorporada a la corona.

Al 1698, Bellcaire formava part de la batllia reial de Verges. Les guerres dels segles XV i XVI li van comportar nombrosos desperfectes.

Baix Empordà : Veure en un mapa més gran.