Castell d’Esparreguera / Baix Llobregat

castell-d-esparreguera-081213_509

Restes del castell d'Esparreguera.

castell-d-esparreguera-081213_515

castell-d-esparreguera-081213_504

Dipòsit d'aigua de la Colònia Sedó, situat on es suposa havia estat el castell. Al fons, a la dreta l'ermita de Santa Maria del Puig.

Situació: En terrenys del terme municipal d’Esparreguera (Baix Llobregat) Barcelona.

Època: Segles XI – XII.

Estat: Escasses restes. Només hi queda un tros de muralla. Lliurament accessible.

Accés - Visitat el 13/12/2008.

Circulant per la carretera C-55 (Carretera d’Abrera a Manresa), dins del terme d’Olesa de Montserrat, prendrem el trencall ( N 41 32 41 E 01 52 54) que ens permetrà anar en direcció a Esparreguera (Carretera C-1414).

Al poc agafarem una desviació a la dreta ( 41 32 28 01 52 48) indicada per anar a la colònia Sedó.

Arribats a aquest indret, continuarem per la mateixa carretera per on hem vingut, passant per davant de l’entrada de la Colònia, fins arribar a una corba molt pronunciada a l’esquerra (una “paella”). Aquí (41 32 59 01 52 05), seguirem recte, entrant en una pista sense asfaltar, en bones condicions. De seguida, a la dreta, a l’altra banda d’un torrent, que travessarem sense problemes, continuarem per una pista també sense asfaltar, que es dirigeix primer en sentit contrari d’on veníem, per després girar a l’esquerra.

Si estem atents, tot seguit, sobre el marge esquerra d’aquesta pista, ja veurem les poques restes que queden del castell.

Si desprès d’aparcar pels voltants, donem un tomb per sobre d’aquest lloc, veurem el dipòsit d’aigua, de la Colònia Sedó, que sembla ser va provocar la total desaparició de l’edificació.

Localització: N 41 32 59 E 01 52 14. (Lectura presa des de la carretera. Les restes estan una mica per sobre d’aquest lloc). Altitud: 120 m.

Altres: Molt a la vora hi ha la bonica església de Santa Maria del Puig, d’estil romànic: N 41 33 04.85 E 01 52 9.91 - Altitud: 142 m.

Si la visitem un dissabte, molt probablement tindrem l’oportunitat de que el Sr. Josep, o el  Sr. Joan ens l’ensenyin . (De 15 a 18 hores).

Baix Llobregat : Veure en un mapa més gran.