Castell d’Escales – Vilanant / Alt Empordà

castell-d-escales-090624_511bis

castell-d-escales-090624_519bis

Situació: En terrenys del municipi de Vilanant (Alt Empordà) – Girona.

Època: Segle XIII.

Estat: Malmès. Solament queda en peus la meitat d’una torre. Als voltants també hi trobarem altres restes escampades. Lliurament accessible.

Altres noms: Castell dels moros o Castell dels Solers.

Accés - Visitat el 24/06/2009:

Procedents de Vilanant i circulant per la carretera GIP-5101, en sentit Cistella, trobarem un trencall a mà esquerra (N 42 15 26 E 02 52 06) , sense cap identificació, d’on surt una carretera sense asfaltar, per on continuarem.

(Si ens passéssim, 50 metres més endavant d’aquest punt, a la dreta també hi ha un trencall, amb un cartell informatiu: Veïnat de Coquelles. Aquí podríem donar la volta i entrar pel lloc anteriorment assenyalat.)

Al cap d’uns 400 m. aproximadament, deixarem a la dreta uns grans i bonics estables (Mas Jonquers) que hostatgen un bon munt de vaques. Seguint sempre recte intuïtivament per la pista principal, en un revolt, de lluny si estem atents, ja veurem a la dreta la torre, entre els arbres. Aproximadament al cap d’uns 1.200 metres de recorregut des de la carretera general, passarem per sobre d’un petit pont de ciment, sense baranes,  i tot seguit arribem a un lloc on hi ha un trencall a mà dreta i un altre a mà esquerra (42 14 55 02 52 00). Ens enfilem per aquest darrer i en una espècie de petita placeta entapissada d'herba aparquem còmodament el vehicle.

Ara continuem a peu per l’altre trencall, pel de la dreta. En uns 10 minuts de suau passeig, rodejats per una frondosa vegetació, arribarem a una cruïlla, on a l’esquerra, a 25 metres, ja veurem la torre que buscàvem.

Altres