Castell dels Montgons – La Canonja / Tarragonès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de La Canonja, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Tarragonès (Tarragona).

Època: Segle XII.

Protecció: BCIN.

Estat: Malmès, ruïnós. Pràcticament sols conserva en peus una paret. Lliurament accessible.

Accés – Visitat el 18/12/2015:

(0) - Enfilem la part final del recorregut cap a aquest castell en un punt (41 08 13 01 13 36.5) de la carretera T-721 (Pobla de Mafumet – Polígon industrial Riu Clar – Constantí), on hi ha una sortida, a la dreta, si circulem en sentit sud, sense cap indicació, per on continuarem.

Entrarem a un camí encara asfaltat, al principi. Poc més endavant es converteix en un camí de terra: 41 08 06.0 01 13 36.2

Aquí caldria valorar la conveniència d'aparcar el cotxe al voral del camí i continuar a peu la curta distància que ens separa del nostre objectiu, uns cent metres aproximadament, a menys que es disposi d'un vehicle 4x4, que en aquest cas, ens permetrà salvar sense problemes una petita zona de terreny en mal estat, i al final d'aquest recorregut, podrem donar la volta al cotxe i aparcar tranquil·lament al davant d'una petita caseta. (Vegi's la fotografia d'aquesta caseta a continuació).

Durant aquesta part final de l'itinerari, ens acompanyarà per la dreta un filat de filferro que ens separa de les instal·lacions d'una central elèctrica.

Estant de cara a la citada caseta, trobarem en primer lloc, a l'esquerra del camí, l'Església de Sant Julià dels Montgons. Les minses restes del Castell dels Montgons estan situades també a mà esquerra, uns pocs metres més endavant.

Localització: N 41 08 01.4 E 01 13 30.6 – Altitud: 33 m. La posició de la icona al mapa, és aproximada.

• Pràcticament no hem trobat informació d'aquesta edificació.
  • Es poden apreciar unes fileres “d’opus spicatum”, tècnica constructiva força antiga