Castell de Sant Martí dels Castells – Bellver de Cerdanya / Cerdanya

castell-de-sant-marti-dels-castells-101105_501

castell-de-sant-marti-dels-castells-101105_506

Vista general, entorn. La boca del túnel que apareix a la fotografia és l'oposada a la que es descriu a l'itinerari.

castell-de-sant-marti-dels-castells-101105_507bisblog

castell-de-sant-marti-dels-castells-101105_519bis

Situació: En terrenys del municipi de Bellver de Cerdanya (Cerdanya) – Lleida.

Època: Edificació del segle XIII.

Estat: Relativament ben conservat. Enlairat, edificat a la faldilla d’un petit turó, l’entrada de la porta d’accés tot i està oberta no és accessible per l’alçada. Aparcament davant mateix de l’edificació.

Accés - Visitat el 05/11/2010:

Procedents de Martinet i circulant per la carretera N-260, en sentit Bellver de Cerdanya, entre els PK 203-202, molt poc abans d’un túnel, veurem un trencall a la dreta (42 21 51.59 01 42 42.77) pel qual abandonarem aquesta carretera i continuarem per un ampli camí sense asfaltar.

Veurem ara un cartell que ens informa de que anem en la bona direcció i ben aviat trobarem un primer trencall (Potser girarem millor pel segon trencall) a mà esquerra, que ens conduirà sense dificultat a una placeta, davant mateix de les restes del castell, on podrem aparcar còmodament.

Localització: N 42 21 53.89 E 01 42 46.55. Altitud: Altitud: 978 m.

Cerdanya : Veure en un mapa més gran.