Castell de Saburella – Querol / Alt Camp

castell-de-saburella-070602_501

Situació: En terrenys del terme municipal de Querol (Alt Camp) - Tarragona

Època: Segle XII.

Estat: Malmès. Lliurament accessible. Aparcament.

Altres noms: Castell de Savorella.

Accés - Visitat el 02/06/2007:

Des de Pont d’Armentera, a la sortida del poble, direcció Querol, a l’esquera, un cartell indica una desviació a SELMELLA, cap a on ens dirigirem.

Pugem per una estreteta carretera de muntanya, perfectament asfaltada. Aproximadament als 5/6 km., canvia el ferm d’aquesta carretera i es transforma en pista de muntanya – accessible per turismes, amb precaució - que en uns 3 km. ens portarà fins el castell. Si es vol fer a peu aquesta darrera part del recorregut, es pot fer en uns 45 minuts.

(Lògicament, amb un tot terreny, la visita es faria amb més comoditat, seguretat i tranquil·litat).

Variant: Si prèviament hem anat al castell de Selmella, es pot continuar per la pista de muntanya  per on hi hem arribat, i en un bonic recorregut aeri ens conduirà també al castell de Saburella. En aquest cas i per a un vehicle de turisme, la pista és una mica més “complicada”, amb llocs dificultosos per passar-hi. Caldrà que cadascú valori l’oportunitat de continuar a cavall, o a peu.

Nota: La climatologia pot modificar sensiblement les condicions de circulació  per pistes de muntanya. Cal tenir-ho en compte.

Informacions complementàries de l'ITINERARI

castell-de-selmella-070602_501

Des de Pont d’Armentera, a la sortida del poble, direcció Querol, a l’esquerra, un cartell indica una desviació a SELMELLA, cap a on ens dirigirem.

Alt Camp : Veure en un mapa més gran.

castell-de-saburella-070602_524-525Vistes des del castell de Saburella.