Castell Roca de Baborers – Les Lloses / Ripollès

castell-roca-de-baborers-091112_701

castell-roca-de-baborers-091112_704bis

Situació: En terrenys del terme municipal de Les Lloses (Ripollès) – Girona.

Estat: No l’hem visitat.

Altres noms: Castells de Baborers, La Talaia.

Accés - Visitat el 12/11/2009:

Procedents de Vilada i circulant per la carretera C-26 en sentit Ripoll, entre els PK 183-184, a la dreta de la carretera (42 09 42.88 02 08 14.24) hi ha una desviació (En aquest lloc hi ha una solitària edificació, l’Hostal El Cremat) on s’inicia una carretera asfaltada, degudament indicada per arribar entre altres, al llogaret de Portavella (On hi ha el Casal de Portavella).

Prenem aquesta direcció, però de seguida, a mà esquerra, veurem una desviació indicada per anar a una masia, El Roquer, cap a on ens dirigirem.

Arribats a aquest lloc, ja veiem davant nostre la impressionant mola del roquerar on es suposa havia estat bastit el castell.

Deixem per a una altra ocasió l’oportunitat de coronar aquest cim. Avui sols ha estat una temptativa de localització, donat que desconeixíem la seva ubicació exacte.

Mentrestant, i per anar fent boca, facilitem unes fotos preses amb teleobjectiu.

Localització: Les següents coordenades sols indiquen una posició qualsevol de la muntanya anomenada Roca de Baborers: N 42 10 0.53 E 02 08 37.69. Altitud: 857 m.

Altres: Ens ha estat d’utilitat per la localització, la informació d’aquesta pàgina.

Ripollès : Veure en un mapa més gran.