Castell de Pera – Sant Llorenç de Savall / Vallès Occidental

Situació: En terrenys de Sant Llorenç de Savall, municipi del Vallès Occidental (Barcelona).

Època: Segles  X – XI.

Estat: Ho desconeixem.

Altres noms: Castell Sa Pera.

Accés - Visitat el 05/05/2012:

Iniciem la descoberta a Sant Llorenç de Savall. Circulant per la carretera B-124 en sentit sud, en un lloc (41 39 59.85 02 02 40.85) situat entre els PK 18-17 (Més aviat a tocar del 17) creuarem per un pont i continuarem per una sortida a la dreta, indicada al mapa de Google com a Camí del Marquet de la Roca.

Continuarem per aquest camí fins arribar a una bifurcació situada a 41 40 40.09 02 01 38.55. A l’esquerra de la carretera hi ha disposada i senyalitzada una zona d’aparcament.

Recte, i per un camí sense asfaltar, transitable, aniríem al Marquet de les Roques (Edificació del segle XIII. Reformada al segle XIX – modernista).

Però avui, continuarem per la dreta, per una carretera asfaltada. Hi ha uns indicadors: La Muntada i Can Brossa. Un altre cartell petit diu: Castell de Pera. Seguim.

No gaire més endavant (41 40 50.87 02 01 28.62) trobem un cartell que ens invita (no hi ha cap prohibició) a deixar aparcat el cotxe i continuar a peu.

En qualsevol cas, al cap de poc hi ha un cartell indicant un caminet a la dreta per anar a Castell de Pera, i finalment, a un km. aproximadament des de la darrera referència, arribem a un lloc on hi ha l’inici d’un ampli camí, que té barrat el pas per una cadena i una indicació: castell de Pera. No hi ha lloc per aparcar.

A continuació facilitem dues fotografies (fetes des d'aquest mateix lloc, amb teleobjectiu, de les suposades restes del castell de Pera ...

Castell de Pera ?     Castell de Pera ?

Localització: Les coordenades que es faciliten a wikipedia, son: N 41 41 25.65 E 02 01 43.47

Altres: Les indicacions que donem amb caràcter general amb les icones, en aquest cas sols orienten fins el lloc on hem arribat.

MAPA de situació: Obtingut amb les dades de localització de wikipedia.

Vallès Occidental : Veure en un mapa més gran.