Castell de Castellciutat – La Seu d’Urgell / Alt Urgell

castell-de-castellciutat-090822_503bisblog

castell-de-castellciutat-090822_524

castell-de-castellciutat-090822_533

Situació: A la Seu d’Urgell (Alt Urgell) – Lleida.

Època: Segle XII.

Estat: De propietat privada, aquesta edificació és actualment un prestigiós complex turístic. Ens hem mogut sense impediment pels bonics i cuidats jardins del recinte que emmarquen bellament les pedres d’aquest castell. Restes força rellevants.

Accés - Visitat el 22/08/2009:

Sortint de La Seu d’Urgell (Acabem de deixar enrere la rotonda que per la dreta ens portaria a Andorra,  per la carretera C-145), i circulant per la carretera N-260 en sentit Sud (Oliana), entre els PK 228/229, veurem a l’esquerra un trencall (*) degudament indicat, per on cal continuar.

Circularem una molt curta estona per una carretera asfaltada, fins arribar a un pàrking on deixarem el vehicle.

Localització: N 42 21 27 E 01 26 43. Altitud: 762 m.

Altres: (*) Davant per davant d’aquest trencall, a la dreta de la carretera, hi ha l’accés a la Torre Solsona.

Altres pàgines:

La Seu d’Urgell és la porta d’entrada a ANDORRA pel costat espanyol. Heus aquí unes pàgines de referència:

Alt Urgell : Veure en un mapa més gran.

castell-de-castellciutat-090822_538bis