Casa de les vídues – Llagostera / Gironès

Situació: A Llagostera, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Gironès (Girona).

Època:  Segle XVI – Gòtic - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN  - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. El dia de la nostra visita ens vàrem trobar que estava en obres. Un cartell informa de que s'hi estan portant a terme treballs de reforma i ampliació.

Lògicament, de moment no és visitable. Desconeixem si ho serà en un futur. L'any 1957 es va fer donació d'aquesta edificació a l'Ajuntament de Llagostera.

Restaurat l'any 1982, es va projectar una reforma l'any 2014.

Altres noms: Casa Petit - (Patrimoni.Gencat).

La trobarem a la Plaça de la Llibertat. Aparcament als voltants.

Localització: N 41 49 42.3 E 02 53 32.9 - Altitud  150 m.

“ Descripció

Antiga masia que restà abandonada fins a la seva declaració com a monument històrico-artístic, i que és coneguda com a casa de les Vídues o casa Petit.

De l'antic casal -que cal datar del segle XVI-, només resten la paret exterior de tancament i algunes d'interiors.

Destaquen dues finestres del primer pis d'arc conopial amb decoracions flamígeres i guardapols i ampit emmotllurat, alhora que una altra de plenament renaixentista amb guardapols de línies rectes i motllures.

Hi ha també una fornícula amb volta de petxina.

Les altres obertures, amb muntants i llindes completament llisos, són de datació posterior.

Recentment (1982), l'edifici ha estat objecte d'una restauració per part de l'Ajuntament i de la Diputació de Girona, en què s'ha adequat per acollir una biblioteca i l'Escola de Belles Arts.

A la planta superior s'ha obert una galeria amb finestrals que juntament amb el ràfec volat de la coberta, desfiguren totalment el conjunt.

L'any 2014 l'Ajuntament projecta una reforma i ampliació consistent en la construcció d'un nou nucli de comunicacions (escala i ascensor) en un terreny adjacent.”