Capella del cementiri – Montoliu de Segarra / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: A Vilagrasseta, entitat de població del municipi de Montoliu de Segarra, a la comarca de la Segarra (Lleida).

Època: Segle XVI – Obra Popular - Generalitat de Catalunya *

Protecció: Ho desconeixem - Generalitat de Catalunya *

Altres noms: Capella de Sant Julià - Generalitat de Catalunya *

Accés – Visitada: 27/12/2019

Senzill de localitzar. Al cementiri municipal.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2019):

Església integrada dintre el tancament del cementiri del poble.

Aquest edifici se’ns presenta de planta rectangular, d’una nau de canó, capçalera plana, ràfec de teula al seu perímetre i amb coberta a doble vessant.

La seva façana principal s'obre a l'interior del cementiri a partir d'una porta d’accés d'arc de mig punt adovellada.

Damunt d’aquesta i seguint l'eix vertical, es situa una fornícula buida, un òcul i finalment, corona tota la façana, un campanar d'espadanya d’un ull.

L'obra presenta un parament paredat, així com, carreus de pedra del país a la porta d’accés de l'edifici.