Capella de Sant Sebastià – Òdena / Anoia

Situació: En terrenys d’Òdena, vila i municipi de la comarca de l'Anoia (Barcelona).

Època: Segle XVII - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Exteriorment es conserva. Encara manté la coberta i les quatre parets. L'interior, molt malmès, amb el terra ple de restes que s'han després del sostre i que evidencien la perillositat d'entrar-hi.

Lliurament accessible, el dia de la nostra visita, la porta estava oberta de bat a bat. Aparcament als voltants.

Accés - Visitada el 16/09/2013:

Circulant per la autopista A2, en sentit Lleida, vàrem agafar la sortida del PK 559, indicada per anar a Igualada, Vilafranca i Manresa.

A la propera desviació, vàrem continuar per la dreta, ara en direcció Barcelona.

Però ben aviat, al tornar a trobar una altra desviació, vàrem seguir per l'esquerra.

Llavors ens vàrem trobar circulant una estoneta, per una carretera ben poc transitada. Vàrem passar per sota de les calçades de la A-2 i ben aviat, dalt del marge dret, va aparèixer l'ermita.

(Tot i semblar una mica enrevessat aquest itinerari, val a dir que en el nostre cas, havíem introduït prèviament les coordenades de destí al nostre navegador, i aquest estri ens va situar exactament al lloc desitjat).

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Setembre 2013):

Capella d'una sola nau de planta rectangular, de 7,50x12,70m.

Porta adovellada a la façana de ponent, amb dovelles de travertí; a la dovella clau hi ha la data: 1690.

Les cantonades són de pedres tallades en travertí, però la resta de les parets està construïda a base de pedra sense tallar i amb morter de calç i arena.

A migdia hi ha una finestra amb dovelles de travestí, tapiada. La coberta havia estat construïda amb teula àrab, però està esfondrada.

Construcció del segle XVII en un "estil" popular. A la part de ponent i sobre el portal d'entrada hi ha un ull de bou. Restes de campanar d'espadanya. Coberta amb voltes de creueria realitzades amb guix. Destaca el ràfec.”