Capella de Sant Salvador del Coll de Llanera – Torà / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Llanera, antic municipi de la comarca del Solsonès, que l'any 1968 fou incorporat al terme municipal de Torà, comarca de la Segarra (Lleida).

Protecció: A (Patrimoni.Gencat), no hi consta cap tipus de protecció.

Estat: Bon estat. Envoltada de bosc, a tocar de terres de conreu, la capella no és accessible lliurament. Si que ho és l’ample porxo que té, amb bancada a les parets, i que es pot fer servir d'aixopluc, en cas de necessitat.

Altres noms: Sant Salvador de Solerdemunt.

Accés - Visitada el 08/03/2013:

Hem iniciat la descoberta a L’Hostal Nou (N 41 55 15.99 E 01 27 41.08), on havíem anat a visitar el Dolmen de Llanera (Sepulcre megalític).

Des d'aquest lloc hem agafat la carretera LV-3005 en sentit sud, en direcció Vallferosa. Al cap de ben poca estona trobem una desviació (41 55 03 01 27 38) indicada per anar, entre mols altres destins, a Sant Salvador, situat a 4,2 km., cap a on ens dirigirem per la carretera que surt per l’esquerra.

A 41 53 34 01 27 22 trobarem una desviació: Per la dreta aniríem a Soledemunt i a Soledevall. Per l’esquerra, cap a Torra, cap a on ens dirigirem, fins trobar un darrer trencall, a l’esquerra, indicat per anar a Sant Salvador a 0,7 km., per un camí de terra, perfectament transitable, fins arribar al lloc, on aparcarem davant mateix de l'esglesieta.

Altres: A la pàgina web Pat.mapa, no ens ha estat possible localitzar cap informació (Març 2013):