Capella de Sant Miquel de Martres – Caldes de Montbui / Vallès Oriental

Sense fotos

No localitzada

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Caldes de Montbui, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Vallès Oriental (Barcelona).

Època: Segle XIII – Romànic - Generalitat de Catalunya.*

Protecció: Ho desconeixem – Aquesta informació no apareix a la corresponent pàgina web de la Generalitat de Catalunya.*

Estat: Ruïna total i absoluta.

Altres noms: Sant Miquel de Baudell - Generalitat de Catalunya.*

Accés – Visitada el 14/08/2019:

No l'hem localitzat. A la vista de la desgraciada imatge que presenta a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya,* juntament amb la dificultat de poder aparcar al voral de la carretera C-1415-b, va fer que pleguéssim veles, abandonant la busca.

Localització: N 41 38 17.2 E 02 11 24.2 (Dades no contrastades) – Altitud: 285 m.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Agost 2019):

Actualment en estat de ruïna.

Notícies històriques

Capella documentada a principis del segle XII, situada sobre l'antic camí de Caldes a Granollers, prop del límit dels termes de Caldes i Santa Eulàlia.

A principis del segle XVIII ja devia estar enrunada. La proximitat del coll de Baduell feu que sovint la denominació de la capella fos de Sant Miquel de Baduell.