Cal Ferrer de les Torres – Serinyà / Pla de l’Estany

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Serinyà, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Pla de l'Estany (Girona).

Època: Mas fortificat del segle XV - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Situat dins d’una propietat privada, no és accessible lliurament. L'hem fotografiat des del carrer. Exteriorment, de lluny, no presenta pas mal aspecte, tot i que a penes es pot entreveure una torre ...

Altres noms: Can Genover - Generalitat de Catalunya.*

Accés – Visitat el 25/11 /2017:

• Punt d’inici: Un lloc situat a 42 09 52.9 02 44 42.3, entre els PK 52 / 51 de la carretera C-66, (N-260 / Serinyà / Banyoles),  on prenem una sortida que ens aboca al carrer que a Google Maps s'identifica com a carrer Regina.
  • Al final d'aquest carrer continuem per la dreta i a continuació pel primer carrer a mà esquerra, que a Google Maps s'identifica amb el nom de Camí del Ferrer de les Torres.
  • Trobarem l'entrada a l'edificació que busquem, molt a la vora. Aparcament als voltants.
  • Localització: N 42 09 57.0 E 02 44 53.0  - Aquestes coordenades han estat extretes de wikipedia. Una vegada les situem sobre el mapa de Google, no podem corroborar la exactitud de la posició de la icona. Altitud aproximada: 207 metres

• Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació - (Novembre 2017):

“ Descripció

Gran casal de planta rectangular i estructura complexa que forma conjunt amb diverses masoveries i altres edificis annexos.

L'edificació principal consta de dues plantes, és fortificada i data dels segles XV-XVI; ha estat objecte de remodelacions posteriors.

Les obertures conserven encara decoracions gòtiques i renaixentistes, i diverses llindes presenten inscripcions.

Als angles es conserven dues torres: una de planta quadrada a l'est, i a l'oest una torre circular rebaixada.

Resten igualment altres elements defensius, com ara, diverses espitlleres.

La part baixa de la torre circular es va reaprofitar com a capella dedicada a Santa Anna, a la qual s'accedeix a través d'un portal d'arc amb un òcul a la part superior amb decoració calada, on es troba una imatge de la santa que data probablement del segle XVII.

La masoveria de ponent està molt deteriorada, mentre que la de llevant s'ha restaurat.

La part més primerenca de la masia es remunta als segles XV-XVI.

El nom fa referència a les dues torres defensives de que consta l'edifici.

Va ser restaurada i ampliada als segles XVIII-XIX, i se la coneix també amb el nom de Can Genover, nom dels actuals propietaris.”

• A efectes de classificació d’aquesta edificació a les nostres pàgines, ho farem amb l'etiqueta de Casa forta.