Pleta de les Pallargues II – Els Plans de Sió / Segarra

Valoració: 5 vots.
espereu…

 

F O T O S


I T I N E R A R I 


Situació: Creiem que estem en terrenys de Les Pallargues (?), municipi de la Segarra (Lleida).

Època: Segle XIX - Tot i que pensem que la informació de la següent pàgina web de la Generalitat de Catalunya està referida en concret a la Pleta de les Pallargues I, l'època, els elements constructius, i altres qüestions, són vàlides per als dos conjunts de pletes: Les de les Pallargues I i les de les Pallargues II. 

Protecció: BCIL - Generalitat de Catalunya *

Estat: A la nostra manera d’entendre, estupendament ben conservades. L’opinió que ens mereix: la catedral de les "cabanes de camp".

Altres noms:

Accés - Visitada el 28/01/2013:

Iniciem la ruta al PK nº 3 de la carretera L-304, a les afores de les Pallargues (41 45 32.40 01 12 27). A la dreta hi ha una sortida d’aquesta via indicada per anar a Sisteró i Pelagalls. A l’esquerra, hi ha una altra sortida. És un camí de terra. No hi ha cap indicació. Al costat hi ha una petita i solitària parada de bus. Continuarem per aquí.

El proper recorregut, l’antic camí de les Pallargues a Florejacs, a dia d’avui, ha estat perfectament transitable en un vehicle de turisme. Hem creuat per un pont el canal Segarra Garrigues. ( 41 45 53.13 01 12 32.71)

Després hem circulat sempre recte, intuïtivament, seguint el camí principal. Trobarem tan sols dues desviacions de la ruta ben evidents, i que estan a les coordenades següents:

-       41 46 18.49 01 12 38.04

-       41 46 26.24 01 12 40.51

-       Repetim: cal continuar recte.

El recorregut fins les Pletes ha estat d’uns 2,3 km. aproximadament, sense que aquestes hagin estat visibles en cap moment, ni tant sols quan arribem al lloc on creiem que hi son, doncs es troben ben amagades per sota del voral de la carretera.

La pista per localitzar-les ens la facilita un tancat d’obra, de totxos, (una pleta), que està al costat dret de la carretera. Cal baixar del cotxe per poder comprovar l’existència d’aquesta bonica edificació.

El dia de la nostra estada, al pati del davant de la pleta, l’herba presenta una respectable altura i està tota molla, la qual situació comporta que ens quedem amb els peus i els camals dels pantalons, completament xops.

Finalitzada la visita continuem la ruta seguint pel mateix camí, que mena a la població de  Florejacs (Castell de Florejacs), sortint exactament al PK nº 3  de la carretera LV-3133, a l’entrada mateix de la població, després d’un recorregut aproximat d’uns 2,8 km.

Evidentment aquest punt pot ser un bon lloc per iniciar aquest recorregut al reves ...

Localització: N 41 46 45 E 01 12 46 – Altitud: 454 m.

Altres:

* Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya

Edificacions properes: Veure el mapa de Google d’aquesta mateixa pàgina.

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació de la Pleta de Les Pallargues II:



Segarra : Veure en un mapa més gran.