Pont de la Farga Vella – Castellar de n’Hug / Berguedà

F O T O S

Pont de la Farga Vella – Castellar de n’HugPont de la Farga Vella – Castellar de n’HugPont de la Farga Vella – Castellar de n’HugPont de la Farga Vella – Castellar de n’HugPont de la Farga Vella – Castellar de n’Hug

I T I N E R A R I

Situació: Al lloc on hi ha l'Hostal de les Fonts, en terrenys de Castellar de n'Hug, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Berguedà (Barcelona).

Època: Segle XIV - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. Encara és transitable, a peu, tot i que no va enlloc.

Altres noms: Pont del salt de la farga vella - (Patrimoni.Gencat).

Accés - Visitat el 19/12/2014:

Ens hem dirigit a Castellar, circulant per la carretera BV-4031. A tocar del PK nº 8 (42 16 41.9 02 00 17.7) trobem l’Hostal Les Fonts i el Pont de la Farga Vella.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, (Enllaç trencat - Generalitat de Catalunya), ens complau extreure la següent informació (Desembre 2014):

Pont d'una sola arcada d'arc de mig punt.

L'arc i l'intradós són de fàbrica de pedra, com la resta però més ben escairada, a plec de llibre i en filades regulars.

L'estrep esquerre queda bruscament tallat per una construcció recent, alternant-ne el context, ja de per si prou afectat per la nova carretera i l'hotel proper.

Actualment el pont ha quedat incorporat a la zona d'esbarjo de l'hotel.”

En preparació.