Pont de Can Vernet – Sant Cugat del Vallès / Vallès Occidental

I T I N E R A R I

Situació: A Sant Cugat del Vallès, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Vallès Occidental (Barcelona).

Època: Segle XIV - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN - (Patrimoni.Gencat).

Estat: El pont de Can Vernet és una part d'un antic aqüeducte gòtic de tres quilòmetres a Sant Cugat del Vallès. L'any 1835 va passar a ser propietat municipal, donant servei a la població fins a 1922.

L’any 1998 el pont fou restaurat i rehabilitat com a passera de vianants entre el carrer de la Mina i l'avinguda Vullpalleres. Avui en dia és lliurament transitable, a peu.

No deixa de ser sorprenent que aquest tipus d'edificacions hagin sobreviscut tant de temps (del segle XIV al XX), i a més a més, fent un servei tant útil.

A Sant Cugat del Vallès també hem documentat l’aqüeducte de Canaletes.

Accés - Visitat el 13/01/2015:

Podrem accedir a una de les entrades al pont, des del nº 91 del carrer de la Mina, dins de Sant Cugat del Vallès.

Localització: N 41 28 39.8 E 02 04 35.5 (Dades a l'entrada del pont pel carrer la Mina) – Altitud: 133 m.

“ Descripció

Aqüeducte d'època medieval, obra probablement del segle XIV, encara que no documentada, que es troba sobre la riera de Vulpelleres, al NW de Sant Cugat, prop de la carretera de Cerdanyola.

És format per quatre arcs de pedra, un d'ells modificat, avui molt tapats per la vegetació del barranc, amb una canalització per a l'aigua al capdamunt.

Fou construït amb tota probabilitat per portar aigua al monestir i a la vila de Sant Cugat.”