Muralla de Caldes de Malavella – Caldes de Malavella / Selva

I T I N E R A R I

Situació: A Caldes de Malavella, població i municipi del mateix nom, a la comarca de la Selva (Girona).

Època: Medieval - (Patrimoni.Gencat).

Protecció: BCIN - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Resta en peus un tram de la muralla medieval. Lliurament accessible. Aparcament als carrers dels voltants,

Accés – Visitada: 17/03/2017.

La trobarem al costat de l'Ajuntament de Caldes de Malavella. Carretera de Llagostera cantonada carrer de Vall-llobera.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Març 2017):

“ Descripció

Situat a la cantonada entre la carretera de Llagostera i el carrer Vall-llobera, en ple nucli urbà de Caldes de Malavella, a l'extrem nord del nucli antic, es conserva un petit tram de muralla medieval d'uns 10 metres de llarg i 5 metres d'alçada, on es poden apreciar 5 espitlleres gairebé a nivell del sòl actual.

Aquest tram de muralla conservat pertany al llenç nord de la muralla medieval de Caldes de Malavella, de la qual se'n conserven altres traces més a ponent, a l'altra banda de carrer Vall-llobera, a la façana de les cases de la banda sud del carrer Camí Ral de Santa Coloma.

Aquest tram de muralla es podria datar probablement a la baixa edat mitjana, encara que no es pot descartar un origen anterior donada la gran antiguitat del nucli urbà, que es remunta a època romana.

Segons es desprèn del material arqueològic recuperat durant les excavacions arqueològiques que es van dur a terme al mateix indret, la muralla es va mantenir dempeus en aquest tram fins ben entrat el segle XIX.”