Ermita de Sant Joan del Lledó – Sant Martí de Sarroca / Alt Penedès

I T I N E R A R I

Situació: Envoltada de terres de conreu, a les afores de Sant Martí de Sarroca, vila i municipi de la comarca de l'Alt Penedès (Barcelona).

Època: Segle XII – Romànica - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Exteriorment, aparenta un bon estat. No és accessible lliurament. Aparcament al costat.

Accés - Visitada el 17/08/2013:

Dins de la població de Sant Martí de Sarroca, hem de localitzar la confluència dels carrers Avinguda de Josep Anselm Clavé i la Avinguda del Castell (41 23 11.95 01 36 35.90).

Continuarem per aquesta darrer carrer, fins un lloc, situat a 41 22 55.30 01 36 22.00, on veurem una sortida a mà dreta, indicada per anar a L'Artiga i un altre cartell: Camí de la Font de la Salud. Seguirem per aquí.

A partir d'ara ja circularem trepitjant un camí de terra, perfectament transitable, fins arribar a l'ermita.

De seguida continuarem per un primer carrer a la dreta i al final d'aquest petit vial, continuarem per l'esquerra, sense més entrebancs, fins arribar a l'ermita.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Agost 2013):

“ Descripció

Capella d'una sola nau rectangular amb una edificació lateral afegida, la sagristia, que té forma d'absis preromànic.

Té contraforts laterals i absis sobrealçat, amb una finestra romànica, en època barroca.

Té porta a la façana de ponent amb arquivolta i al damunt, un ull de bou calat i un campanar de cadireta refet.

La capella es troba enmig de vinyes, ametllers i oliveres.”