Ermita de Sant Bartomeu – Riudecols / Baix Camp

Església

Diferents “fases” del camí d’accés

Vistes des de l’ermita

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Riudecols, localitat i municipi del mateix nom, a la comarca del Baix Camp (Tarragona).

Època: Construïda sobre una base probablement medieval, l'actual edificació és del segle XVIII -  (Patrimoni.Gencat).

Estat: Ruïna total. Lliurament accessible.

Accés – Visitada el 22/04/2017:

Punt d’inici. Afores de Riudecols. Tram urbà de la  carretera N-420 – Falset / Reus i circulant en aquest sentit, a tocar del PK nº 862. En un lloc (0) situat a 41 10 01.7  0 58 41.8, prenem una sortida en baixada que es dirigeix al llit de la riera, entrem a camí de terra per on circularem uns quants metres fins trobar una sortida a mà dreta, per on continuarem (1) - (41 09 56.8 00 58 47.0).

(2) - A 41 09 53.3 00 58 44.8 deixarem una bassa d'aigua a la nostra esquerra.

(3) – A 41 09 44.9 00 58 41.1 Trobem una desviació doble. Continuem per la primera desviació a l'esquerra. Fins aquí vàrem arribar en cotxe. Desconeixent la resta del camí, vàrem preferir aparcar en aquest lloc i continuar a peu.

(4) – A 41 09 43.5 00 58 47.0 Desviació. Poc visible en el mapa de Google. Continuem per la dreta.

(5) – A 41 09 37.1 00 58 54.3 Desviació. Continuem per l'esquerra. Ens introduïm al bosc.

(6) - Localització: N 41 09 34.2 00 59 00.3 - Altitud aproximada: 337 m.  Trobarem aquesta ermita a tocar mateix del camí d’accés. No hem vist cap indicació enlloc. Duració aproximada de l'estona de caminar: uns vint minuts, tot xino xano.

M A P A d’una petita part del recorregut, des del punt (0) al (1), doncs Google no reconeix com a transitable altres parts del recorregut, que si que ho són, al menys, a peu.

Mapa d'aquest itinerari: Captura de pantalla de Google Maps, complementada amb anotacions manuals.

Ermita de planta rectangular.