Castell de Toudell – Viladecavalls / Vallès Occidental

Ja que les restes del castell son tant minses, posem-hi flors al davant ...

I T I N E R A R I

Situació: A Can Mir, un petit nucli de població i polígon industrial del municipi de Viladecavalls, a la comarca del Vallès Occidental (Barcelona).

Època: Medieval. A la vora de l’ermita de Sant Miquel de Toudell, romànic, segle XI.

Estat: Malmès, molt poques restes, que ocupen un petit espai de forma triangular, una estreta llengua de terra, envoltada per espadats, sols accessible pel lloc per on hi hem arribat. Visita lliure.

Accés - Visitat el 05/05/2012:

Sortim de la localitat de Viladecavalls, des de la confluència dels carrers Font del còdol, Sant Jordi i Terrassa (41 33 22.41 01 57 22.41) i prenem la carretera B-120 en sentit sud est, baixant. Veurem indicacions per anar a Can Mir.

Entre els PK 4-3 d’aquesta carretera, a la dreta, després de sobrepassar una sortida indicada per accedir a l’estació depuradora, veurem una altra sortida a la dreta, (41 33 05.20 E 01 58 03.71) sense cap indicació, on hi ha l’accés a un camí de terra que té barrat el pas per una porta pintada de colors blanc i vermell.

Aparcarem el cotxe al voral de la carretera i ens disposarem a seguir a peu, per aquest camí de terra, després de passar pel costat de la porta.

Uns metres més endavant, veurem un pal de fusta a la dreta, on hi ha pintada una senyal en forma de creu. En aquest cas concret, no sabem que significa, però a nosaltres ja ens va bé.

Exactament a l’esquerra d’aquest pal, hi ha l’inici d’un discret corriol, per on ens cal continuar.

Ens enfilarem per aquest petit i confús camí fins arribar en menys de dos minuts a on hi ha les minses restes del castell de Toudell.

Localització: N 41 33 02.82 E 01 58 04.84. Altitud: 233 m.

Altres: El castell, construït amb pedres de poca qualitat, (No n’hi ha gaires per terra, pels voltants),  intuïm que no deuria ser gaire gran.

Vallès Occidental : Veure en un mapa més gran.