Castell de Malgrat – Cervera / Segarra

I T I N E R A R I

Situació: A Malgrat, entitat de població de Cervera, capital i municipi de la comarca de la Segarra (Lleida).

Època: Segle XI - (Pat.mapa).

Protecció: BCIN – (Patrimoni.Gencat)

Estat: Restaurat, molt reformat. De propietat privada. No és accessible lliurament.

La circulació per dins de la població de vehicles a motor està prohibida, llevat dels veïns. Per tant, cal aparcar el cotxe a la part de baix del llogaret.

Accessible per diferent itineraris segons procedència del viatger.

Senzill de localitzar: a la part de dalt del lloc. Hem aparcat a l’entrada: 41 42 34.96 01 18 00.70.

Durant el recorregut pel poble segurament tindrem oportunitat de contemplar, si més no, exteriorment, la petita església (Romànica – segle XII) de Santa Maria de Malgrat  (Patrimoni.Gencat).

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Desembre 2012):

“ Descripció

Casal renaixentista transformat en pagesia, sobre el nucli de Malgrat. Encara es poden veure les presons i els forrellats.

Notícies històriques

Fortalesa. Documentat el 1078. El 1089 n'era senyor Berenguer Ramon. El seu fill el donà a l'església de Santa Maria de Solsona.”