Castell Coll – Olot / Garrotxa

Tot seguit veurem tres façanes de l'edificació:

Porta principal - en realitat, única porta d'entrada .

Interior. Fotografia obtinguda a través dels barrots de ferro de la porta d'entrada.

Situació: A les afores d’Olot (Garrotxa) - Girona

Època: Segles XIV – XV.

Estat: Sorprenentment, al nostre parer, gaudeix de força bona salut. Tot i que les parets exteriors es troben cobertes per plantes enfiladisses, es mantenen en peus.

L’interior, visible parcialment a través de la reixa de ferro que fa de porta d’entrada, permet estimar que es troba en bastant bones condicions.

De propietat privada. No és accessible lliurament.

Accés - Visitat el 08/09/2011:

Procedents d’Olot i circulant per la carretera N-260 en sentit Ripoll, després de sobrepassar l’Hostal del Sol, entre el PK 88-89, trobarem un trencall a la dreta (42.19488 2.46010), sense cap indicació, per on abandonarem la carretera i continuarem per una pista de muntanya on els primer metres estan encimentats.

A mig camí trobem una desviació a la dreta, que obviem. Finalment arribem davant del castell, on hi ha una petita esplanada on podem aparcar còmodament el vehicle.

Localització: N 42.19625 E 02.46257 - Altitud: 577 m.

Altres: Des del lloc on hem aparcat el cotxe, podem continuar el camí, a peu i en uns 10 minuts de marxa arribaríem a tocar de l’església de Sant Andreu del Coll, antiga església del castell. Durant la propera caminada sols hi ha una desviació a la dreta que és obvi que cal deixar per continuar pel camí principal.

Informacions complementàries de l'ITINERARI

castell-coll-110908-google-maps-itinerari