Torrota de l’Obac – Vacarisses / Vallès Occidental

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i de l’Obac , dins del terme municipal de Vacarisses, localitat del Vallès Occidental (Barcelona).

Època: Segons “Catalunya Romànica – volum XVIII”, és previsible que sigui del segle XI.

Estat: Restaurada. No té sostre. Una porta de ferro pretén barrar l’entrada al seu petit interior, sense aconseguir-ho,  al no haver-hi cadenat. Precioses vistes.

Accés - Visitada el 10/08/2011:

En un punt situat a les coordenades N 41.61965 E 1.95393, entre els PK 10/9 de la carretera B-122, Terrassa – Rellinars, hi ha l’inici d’un camí que mena a la Casa Nova de l’Obac.

Aquí mateix hi ha un voral on hi caben un quants cotxes. Deixem aparcat el vehicle i ens disposem a continuar l’itinerari a peu.

Ens dirigim a la Casa Nova. Una porta metàl·lica tanca el pas als vehicles a motor. Passem pel costat exterior de la porta.

Trobem una desviació a la dreta indicada amb una senyal de pàrking. Obviem aquesta desviació i continuem per l’esquerra.

Passem pel costat d’una sèrie d’edificacions que deixem a l’esquerra: la Casa Nova, uns porxos, un restaurant (La Pastora) fins localitzar l’inici d’una ampla pista forestal indicada per anar a La Torrota i Matadepera.

La propera part del recorregut no presenta cap dificultat especial. Sols hi ha un trencall a mà dreta, sense cap indicació, que és evident que cal obviar i seguir pel camí principal.

Finalment, en una cruïlla de camins, a l’esquerra, tornarem a trobar un altre cartell anunciador invitant-nos a abandonar la pista i introduir-nos a l’arbreda, per un discret i empinat corriol, que ben aviat ens condueix al davant de la torre.

La durada de la caminada ha estat d’uns tres quarts d’hora, més o menys.

Localització: N 41.62885 E 01.96889. Altitud: 803 m.

Edificacions properes: Dins el terme municipal de Vacarisses hi trobarem:

Informacions complementàries a l'ITINERARI

torrota-de-lobac-vacarisses-google-maps-inici-cami

En aquest lloc aparquem el vehicle, i continuem el camí a peu, passant pel costat de la porta que apareix a la fotografia.

casanova-de-lobac-110616_503

Aquí hi ha el veritable inici del camí: una pista de terra quan ja hem sobrepassat la Casa Nova de l'Obac.

Vallès Occidental : Veure en un mapa més gran.

Vistes des de la torre.