Torre Sobirana – Barcelona / Barcelonés

Situació: Dins dels jardins del Parc del Laberint, a Barcelona. (Comarca del Barcelonès).

Època: Edificació documentada des del segle XI.

Estat: Avui en dia, la part superior d’aquesta torre, molt reformada, sobresurt  de les edificacions que es van convertir en un Palauet, actualment molt deteriorat, fins el punt de que no és possible la visita al seu interior.

Als voltants, hi ha disposades varies zones d’aparcament gratuït.

Altres noms: També anomenada Castellfortí i/o Torre Sobirana de Can Llupià

Accés - Visitada el 05/06/2010:

L’entrada principal al Parc està al carrer Passeig dels Castanyers, davant mateix del Velòdrom d’Horta. Hi ha una altra entrada, al carrer Germans Desvalls.

La zona de l’entrada al parc és d’accés gratuït. Per visitar els jardins, inclòs el Laberint, cal pagar entrada. A data d’avui costa 2,17 € per persona adulta.

Altres: A la vista dels preciosos i extensos jardins, i també de les pretensioses edificacions que l’esquitxen,  recordem aquella dita de Mel Brooks, a la pel·lícula "La loca historia del mundo", ES BUENO SER REY !!! :

Barcelonès : Veure en un mapa més gran.

Diferents vistes del Parc del Laberint: