Torre Negra – Sant Cugat del Vallès / Vallès Occidental

A la vora de la Torre Negra - Sant Cugat del Vallès.

Situació: Molt a la vora de Sant Cugat del Vallès, localitat del Vallès Occidental (Barcelona).

Època: Casal fortificat, documentat des del segle XII.

Estat: Ben conservat. De propietat privada, no és visitable.

Accés - Visitada el 03/05/2011:

Dins de Sant Cugat del Vallès ens cal localitzar una gran rotonda situada a la confluència dels carrers avinguda Pla del Vinyet i avinguda de les Corts Catalanes (41 28 09 02 05 44). Aparquem als voltants.

En aquest lloc s’inicia un camí de terra, força concorregut, anomenat Camí de Sant Medir.

Sobrepassem una cadena que barra el pas als vehicles motoritzats, i ja a peu, creuem la riera. A l’altre costat, a la dreta, hi ha un discret cartell que ens invita a abandonar l’ampli camí de Sant Medir, per dirigir-nos a la Torre Negra, continuant per un petit però ben evident corriol, que ens duu a una de les portes d’accés al terreny, on al fons, veiem  l’edificació que busquem.

Altres: Al Camí de Sant Medir, encís de caminants, esforçats esportistes a peu i lloc de pas d’atrafegats ciclistes,  i no gaire lluny del lloc on hem iniciat la caminada, hi ha un arbre monumental, el pi d’en  Xandri, que es diu que té vint-i-tres metres d’alçada.

Vallès Occidental : Veure en un mapa més gran.