Torre del rellotge – Olesa de Montserrat / Baix Llobregat

torre-del-rellotge-olesa-de-montserrat-080517_503

Època: L’edificació actual va ser reformada al segle XVI.

Estat: Presenta un bon estat. Aparcament als carrers dels voltants.

Situada a la plaça Nova, al costat de l’església Parroquial.

Altres: Tot seguit, una informació extreta de la pàgina Web de l’Ajuntament d’Olesa (*):

“Es troba situada dins el nucli antic, a la plaça Nova, tot just a l’inici del carrer de l’Església i al costat de la parròquia.
Tot i ser ara la torre del rellotge municipal, té les característiques d'una torre de defensa i en època medieval havia estat lligada a una construcció amb tipologia de castell. A principis del segle XVI se li donà l’alçada que té ara.
És de planta quadrada, amb les parets inclinades en forma de piràmide truncada, molt aparent a la base i gairebé inapreciable en alçada. Al capdamunt està coronada per un cos octogonal de petita alçada sobre el qual hi ha un element de ferro forjat que allotja les dues campanes del rellotge municipal.
A la façana de migdia hi ha una porta a la base i dues petites finestres, a més d’un rellotge; la resta és totalment cega. Les façanes de migdia i llevant són lliures, mentre que les altres tenen adossades edificacions (a ponent, l’església).
Les cantonades estan construïdes amb carreus i la resta de la torre, amb plementeria de pedra i argamassa”

(*) En data 21/06/2014 comprovem que aquest enllaç ja no funciona. No havent-ne pogut localitzar-ne un de nou, el donem de baixa.

Baix Llobregat : Veure en un mapa més gran.