Torre del Mas La Garriga – Cardona / Bages

I T I N E R A R I

Situació: A Bergús, un barri als afores (a 8 quilòmetres del nucli antic) de Cardona, vila i municipi del mateix nom, a la comarca del Bages (Barcelona).

Situada al costat de l'església de Sant Joan de Bergús, i formant part del mas La Garriga, una masia de grans proporcions, que fou ampliada durant els segles XVII – XVIII.

Època:  Medieval

Protecció: No hi consta – (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. De propietat privada. No és accessible lliurament.

Accés - Visitada el  28/03/2014:

Per accedir-hi i per altres informacions, visiteu la nostra pàgina de l’església de Sant Joan  de Bergús.

“ Descripció

Masia de grans proporcions orientada a migdia amb una estructura original corresponent a l'estructura clàssica de masia definida per J. Danés.

Coberta a doble vessant i amb el carener perpendicular a la façana principal. Les ampliacions posteriors modificaren el cos central de migdia amb la construcció d'un porxo - eixida avançant mig cos de l'edifici.

A tramuntana, una esvelta torre medieval de planta gairebé quadrada don testimoni de l'existència d'aquesta masia en època medieval.

La Garriga és masia situada just al costat de l'església de base romànica de sant Joan de Bergús.

Aquesta gran masia va créixer al igual que l'església, partint d'una primera base medieval (manifestada en la torre a tramuntana) fou ampliada els segles XVII - XVIII quan s'obriren les galeries a migdia.”