Torre del Mas del Ciuró – Santa Maria d’Oló / Moianès

torre-del-mas-del-ciuro-120308_501bisblog

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Santa Maria d'Oló, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Moianès – Barcelona.

Època: Segles XV – XVI.

Estat: Impecable. De propietat privada. Habitat.

Accés - Visitada el 08/03/2012:

Sortint de Santa Maria d'Oló, prenem la carretera BP-4313, en sentit Avinyó, però no hi hem d'arribar a aquesta darrera població, doncs en el PK 22 d'aquest vial hem de prendre una sortida a la dreta que passa per un petit túnel per sota de la carretera C-25.

A la sortida del túnel, girem a la dreta i continuem, baixant per una carretera sense asfaltar.

Seguirem el camí principal, agafarem una cruïlla a l'esquerra i seguidament en el següent desviament agafarem la cruïlla a l'esquerra també. Després trobarem dos cruïlles més que agafarem les dos cap a la dreta. Després de recórrer uns 2,6 km arribarem a Ciuró.

Es por accedir-hi amb turisme, però es recomanable un vehicle 4x4.

Localització: N  41 53 31 E 02 01 29 - Altitud: 402 m.

Altres: En realitat ha estat una sorpresa trobar aquesta edificació, de la que directament, no en teníem coneixement.

L'hem descobert quan preteníem localitzar el castell d’Aguiló, situat també en el mateix terme municipal (Enciclopèdia.cat) de Santa Maria d'Oló, cosa que no hem aconseguit.

Una noia jove, habitant d'aquest mas, ens ha donat instruccions per intentar localitzar el lloc on es suposa que havia estat edificada aquesta construcció, però advertint-nos de que no trobaríem cap resta, com així efectivament ha estat.

Malgrat aquest resultat negatiu, agraïm molt sincerament la seva col·laboració.

Autors: Ricard Ballo, Montserrat Tañá i Enric Ballo.