Torre de Sant Joan – Amposta / Montsià

Valoració: 3 vots.
espereu…

F O T O S


torre-de-sant-joan-amposta-080208_501

torre-de-sant-joan-amposta-080208_504

torre-de-sant-joan-amposta-080208_506

I T I N E R A R I


Situació: Al municipi d'Amposta (Montsià) – Tarragona.

Època: Segle XVI - Generalitat de Catalunya.*

Protecció - BCIN - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Molt malmesa. Lliurament accessible.

Altres noms:

Accés - Visitada el 09/02/2008:

Aquesta edificació es troba dins del mar, a la badia dels Alfacs. Ens ha donat instruccions per trobar-la un anònim habitant del Poblenou del Delta.

Per arribar-hi cal anar per la carretera que va del Poblenou  a la bassa de la Tancada (Carretera de les Salines). A uns 1.600 m. aproximadament de la sortida del Poblenou, trobarem un pont (40 38 49 0 42 25). Abans de traspassar aquest pont, a mà dreta, arrenca una carretera sense asfaltar que en uns 400 metres de recorregut ens deixarà, a l'esquerra,  al costat d’una resclosa, i una porta de ferro, que barra la continuació d’aquesta carretera .

Aquí mateix aparcarem  - 40 38 33 0 42 27.

Continuarem creuant aquesta porta pel costat exterior – sense problemes – i a peu, seguirem per aquesta carretera sense asfaltar.

A la fi d’aquesta carretera, continuarem caminant recte, per la cresta (l'espai d'un pam d'alçada) que separa dos camps d'arròs contigus (*).

Al cap d’'uns 10 minuts arribarem al final dels camps, i ja veiem l'edificació, al davant nostre, dins del mar. Però encara hi ha una dificultat afegida, amb la que no comptàvem:

Un canal de desguàs ens impedeix l'accés a la platja. Caminem una mica cap a la dreta i trobem un tauló de fusta que de manera força precària ens permet l'accés a l'altra banda, a tocar de la sorra de la platja.

Finalment travessem un camí d'uns 100 metres de pedres cobertes de verdet per la humitat de l'aigua, on cal estar molt atents a no relliscar, fins arribar a tocar aquesta edificació.

(*) En temporada de conreu de l'arròs, amb els camps coberts d'aigua, potser no deu ser massa del grat del pagès propietari dels terrenys que caminem per aquesta cresta, doncs la podem malmetre, a més de que també podem caure a l'aigua. Així doncs, caldrà informar-nos primer de l'oportunitat de la visita o bé mirar de trobar un altre itinerari.

Localització: N 40 38 06.95 E 0 42 26.91.

Altres: Evidentment, poden haver-hi altres formes d’arribar-hi.


*Informació extreta de la pàgina web de la Generalitat de Catalunya


Edificacions properes:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Montsià : Veure en un mapa més gran.

A L T R E S


Posta de sol al Delta de l'Ebre: