Torre de Sant Antoni – Altafulla / Tarragonès

És una edificació del segle XIX

Situació: A Altafulla, vila i municipi de la comarca del Tarragonès (Tarragona).

Època: Segle XIX - (Patrimoni.Gencat). És la torre nº 53 de la línia de torres de Telegrafia Òptica civil, del ramal de  València a Tarragona.

Protecció: BCIN - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bon estat. És de propietat privada i el seu interior no és visitable. Aparcament als voltants.

Altres noms: Torrassa de Sant Antoni - (Patrimoni.Gencat) – (Pat.mapa).

Accés - Visitada el 19/05/2007:

Dins d’Altafulla, on hem visitat el castell d’Altafulla, situats al davant mateix de la porta d’entrada al castell, flanquejada per dues torres, prenem el carrer  anomenat Camí de l’ermita, que s’inicia (41 08 36.74 01 22 32.38) al davant mateix d’aquesta porta (Dels dos carrers que hi ha, el de l’esquerra), i que circulant recte,

ens situa al costat de la torre i davant de l’ermita de Sant Antoni - (Segle XVIII).

Altres: De la pàgina web de la Diputació de Tarragona, ens complau extreure la següent informació (Gener 2013):

“ Descripció:

Torre moderna tipus telègraf, que té una base de 5,5 metres de costat. Està feta per un cos inferior atalussat i un segon cos prismàtic, amb una alçada total de 8 metres.

Està construïda amb maçoneria arrebossada i les obertures, porta i finestres, emmarcades per brancals i llindes de pedra. Està envoltada per un fossat perimetral excavat a la roca.”

Tarragonès : Veure en un mapa més gran.