Torre de Norfeu – Roses / Alt Empordà

torre-de-norfeu-roses-090729_503

Lamentem el mal estat de la present informació. Malauradament, l'estupidesa humana no ens permet oferir-vos-la en millors condicions.

torre-de-norfeu-roses-090729_540

Així veiem el nostre objectiu a l'inici de l'ascensió.

torre-de-norfeu-roses-090729_538

¡ Objectiu complert ¡

torre-de-norfeu-roses-090729_515

torre-de-norfeu-roses-090729_517

Restes de l'edificació. Es el resultat de la utilització d’explosius per destruir-la.

Situació: En terrenys de l’extens municipi de Roses (Alt Empordà) – Girona.

Època: Segle XVI.

Estat: Malmesa. Va ser volada pels francesos durant la segona meitat del segle XVII. Lliurament accessible.

Accés - Visitada el 29/07/2009:

Procedents de Roses i circulant per la carretera en sentit Cala Montjoi i Cala Jóncols, en un moment determinat trobarem un trencall a mà dreta (42 14 52 03 14 51), on hi ha un cartell informatiu: Torre Norfeu.

Hi ha dos itineraris per arribar a aquesta edificació:

-       Llarg: Itinerari circular. Hi ha un indicador assenyalant la direcció d’inici: cal continuar per la pista ample, sobrepassant una barrera que impedeix el pas als vehicles.

-       Curt: cal enfilar-se per un petit camí a la dreta del cartell informatiu anterior. En realitat aquí, a dia d’avui, no hi hem vist cap indicatiu. El camí es fa força evident ben aviat. La pujada és una forta pendent.

Hem agafat el camí curt. Després d’una feixuga ascensió d’uns 25 minuts, arribem dalt del cim, on hi ha les restes de la torre i unes precioses vistes a qualsevol banda.

Altres: La planta baixa de la torre (subsistent) s’emprava com a cisterna i la superior com a habitatge de la guarnició. Convenientment artillada, havia format part del sistema defensiu del golf de Roses, bastit a partir de mitjan segle XVI.

torre-de-norfeu-roses-090729_518

Vistes des de la Torre de Norfeu.