Torre de la Guinovarda – Aiguamúrcia / Alt Camp

torre-de-la-guinovarda-110505_510

torre-de-la-guinovarda-110505_513

Interior de la torre, completament arruïnat i presa per les males herbes.

Situació: A El Pla de Manlleu, poble del municipi d’ Aiguamúrcia (Alt Camp) – Tarragona.

Època: Medieval.

Estat: Malmesa. Lliurament accessible. Envaïda per les males herbes, completament deixada de la mà de Déu, es troba en un estat d’abandonament total. Ens ha costat localitzar-la, doncs fins i tot gent del poble no la coneix.

Altres noms: També es coneguda amb el nom de Torre romana.

Accés - Visitada el 05/05/2011:

Sortint de la població de Pla de Manlleu, circulant per la carretera T-244 en sentit Nord, hi ha un pont. Justament al final d’aquest pont, cal girar a la dreta. En aquest lloc hi ha una desviació ( N 41 22 07 E 01 30 07) indicada per anar al Mas la Quadra i on s’inicia una suau pujada (*).

En breus moments som dalt del pla del mas. A mà esquerra s’identifica un ampli camí que en ben poca estona ens condueix a un lloc on hi ha un gran dipòsit rodó, encerclat per un tancat.

A tocar d’aquest dipòsit hi ha les restes de la torre, envoltades de vegetació per totes bandes, fins i tot en el seu interior.

Altres: (*) Queda a discreció del visitant fer servir el cotxe o bé aparcar aquí mateix i caminar per fer aquesta curta visita.

Informacions complementàries de l'ITINERARI

torre-de-la-guinovarda-110505_518