Torre de ca n’Ustrell – Sabadell / Vallès Occidental

torre-de-ca-nustrell-120907_501bisblog

Situació: Entre Sabadell i Matadepera (Vallès Occidental) – Barcelona.

Època: Segle XIV (Patrimoni.Gencat).

Estat: Perfecte estat. Dins d’una propietat privada, així doncs, no és lliurament accessible, tot i que és perfectament visible des de la carretera.

Accés - Visitada el 07/09/2012:

Veurem aquesta edificació dins d’una extensa finca privada, a tocar del PK 4 de la carretera BV-1248, Sabadell – Matadepera.

Localització: Coordenades extretes directament de Google Maps: N 41 34 50.84 E 02 04 06.54 – Altitud: 302 m.

Altres: De la pàgina web Pat.mapa, ens complau extreure la següent informació (Setembre 2012):

“ Descripció

Masia d'un pis amb vessants que donen aigües a les façanes laterals. Destaquen la porta adovellada i al seu damunt, una finestra gòtica i una renaixentista. El conjunt està dominat per una torre gòtica de defensa de 14'9m d'alçada, amb quatre finestres per banda menys per sol ixent, on només n'hi ha dues. El portal antic devia ésser per sol ixent, ja que és el lloc on hi ha la tronera, obrada amb pedra roja. A l'interior hi ha la llar de foc rodó, amb volta de pedra tosca i el "colguer" circular. A la planta pis cal destacar la sala de portes amb relleus barroquitzants fets de guix.

Notícies històriques

Esmentada al segle XIV, quan era propietari Guillem d'Uyastrel, que per voluntat del Rei Pere II el Gran, fou ordenat lloctinent del batlle reial de Terrassa. Al segle XV es parla d'Uyestrel i al XVIII d'Ullastrell. En el terme d'aquesta masia existia la Font de la Rosella, situada en el torrent de la part superior del Pla de Joncós, les aigües de la qual foren cedides a Sabadell pel Rei Pere III el Ceremoniós.”

Vallès Occidental : Veure en un mapa més gran.