Torre de Benixarop – L’Aldea / Baix Ebre

Valoració: Encara no hi ha vots.
espereu…

F O T O S


OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 I T I N E R A R I 


Situació: Al terme municipal de L’Aldea (Baix Ebre) – Tarragona.

Època: Segle XV.

Estat: Malmesa. Situada dins d’una propietat privada. La torre es visible exteriorment.

Altres noms: Torre de Vinaixarop

Accés - Visitada el 01/03/2008:

Circulant per la N-340, procedents de Tarragona  i en sentit Amposta, entre els PK 1090-1091, abans d’arribar a L’Aldea hi ha un trencall a ma dreta, (Coordenades: N 40 45 54 E 0 38 42), sense cap indicació, per on entrarem.

A l’altra banda de la carretera si que hi ha  indicadors: Lligallo del Ganguil i Centre d’informació del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Una mica més endavant hi ha una indústria: Mobles Martí.).

Així doncs, continuarem per una carretera asfaltada, que seguirem sempre recte. Algunes referències: trobarem una gran pedra retolada amb un escrit: Mas Roig. Deixarem, també a la nostra esquerra, una granja de bestiar boví. Passarem per un pont per sobre de l’autopista.

En un moment donat, entre els arbres, veurem la silueta de l’edificació que estem buscant. Aparcarem en un petit trencall que hi a la dreta de la carretera, on s’endevina un corriol.

Coordenades aquí mateix:N 40 47 22 E 0 36 51. Hem recorregut uns 3,8 Km. des de la carretera general.

A continuació, a peu, en un curt recorregut d’uns 100 metres arribarem a l’edificació. Els voltants d’aquest camí estan plens de deixalles de tota mena.

Localització: N 40 47 26 E 0 36 53. Altitud: 125 m.

Altres: Curiosament la tanca que envolta l’edificació és nova, mentre que varies edificacions que fan companyia a la torre estan totalment malmeses.

Edificacions properes:

Altres pàgines:

Autors: Ricard Ballo i Montserrat Tañá.

MAPA de situació:Baix Ebre : Veure en un mapa més gran.