Torre de Benixarop – L’Aldea / Baix Ebre

Situació: Al terme municipal de L'Aldea - (Baix Ebre) – Tarragona.

Època:  Medieval - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Malmesa. Situada dins d’una propietat privada. La torre es visible exteriorment.

Altres noms: Torre de Vinaixarop - Generalitat de Catalunya.*

Accés - Visitada el 01/03/2008:

Circulant per la N-340, procedents de Tarragona  i en sentit Amposta, entre els PK 1090-1091, abans d’arribar a L'Aldea hi ha un trencall a ma dreta, (Coordenades: N 40 45 54 E 0 38 42), sense cap indicació, per on entrarem.

A l'altra banda de la carretera si que hi ha  indicadors: Lligallo del Ganguil i Centre d'informació del Parc Natural del Delta de l'Ebre. Una mica més endavant hi ha una indústria: Mobles Martí.).

Així doncs, continuarem per una carretera asfaltada, que seguirem sempre recte. Algunes referències: trobarem una gran pedra retolada amb un escrit: Mas Roig. Deixarem, també a la nostra esquerra, una granja de bestiar boví. Passarem per un pont per sobre de l'autopista.

En un moment donat, entre els arbres, veurem la silueta de l'edificació que estem buscant. Aparcarem en un petit trencall que hi a la dreta de la carretera, on s'endevina un corriol.

Coordenades aquí mateix: N 40 47 22 E 00 36 51 - Hem recorregut uns 3,8 Km. des de la carretera general.

A continuació, a peu, en un curt recorregut d'uns 100 metres arribarem a l'edificació. Els voltants d'aquest camí estan plens de deixalles de tota mena.

Descripció

Torre de defensa de base circular, força enrunada. Està feta amb pedres poc treballades, no gaire grans, col·locades en filades horitzontals i lligades amb morter de calç.

No hi ha informació.

Curiosament la tanca que envolta l'edificació és nova, mentre que varies edificacions que fan companyia a la torre estan totalment malmeses.

Baix Ebre : Veure en un mapa més gran.