Ruta del trencapinyes – Bagà / Berguedà

F O T O S 


Van apareixent conforme avancem la lectura d'aquesta pàgina. 

 I T I N E R A R I 


Situació: Al Parc natural del Cadí – Moixeró

Accés - Visitada el 28/07/2014:


Iniciarem el recorregut des de la localitat de Bagà, des del lloc situat a N 42 15 14.6 E 01 51 39.7, a la confluència dels carrers que al mapa de Google Maps s'identifiquen amb els noms d'avinguda del Districte Forestal amb l'avinguda Reina Elisenda.

Aquí hi ha plantada la fita del PK nº 0, de la carretera BV-4024, vial que es dirigeix a Coll de Pal, cap a on anirem.

A tocar del PK nº 4, a 42 16 52.1 01 50 57.1 deixarem a mà esquerra una sortida indicada de la carretera que accedeix a la petita localitat de Grèixer o Greixa, punt de partida per accedir, a peu, al cim del Moixeró i a les Penyes Altes del Moixeró, passant pel refugi de Sant Jordi, la Font del Faig,i també per arribar al Coll de Pendís, que comunica el Berguedà amb la Cerdanya.

Poc més endavant passem per sota de les gegantines calçades de l'autovia E-9, que es dirigeix a l'entrada sud del  túnel del Cadí.

Uns cent metres més endavant del PK 9 , a l'esquerra (42 17 08 01 52 50), hi ha la font de la Doble Ona.

Una mica més endavant del PK 13, a l'esquerra de la carretera (42 17 03.2 01 53 28.9) hi ha una sortida que accedeix a un camí de terra, amb la indicació de que condueix al Refugi de Rebost.

Una mica després del PK 14, hi ha una sortida (42 17 29 01 53 12) a l'esquerra de la carretera, indicada, per on s'accedeix a la ruta del trencapinyes, un recorregut circular, amb nombrosos plafons informatius, d'uns dos quilòmetres de llargària.

Hi ha un petit espai per aparcar-hi, tot i que es pot accedir encara una estoneta més amb cotxe fins un lloc on trobarem indicada una desviació, a l'esquerra, per accedir, ara si, a peu, al Mirador del President (*), que també se l'anomena el Mirador dels Orris ja que es troba al Pla dels Orris.

Fins  i tot, una passarel·la de fusta permet l'accés a aquest mirador a persones amb mobilitat reduïda.

Diuen que les vistes son esplèndides. No ho sabem, doncs hem enxampat un d'aquells dies en que no es veu res, més enllà dels deu metres.

De totes maneres, el que si hem pogut admirar, en alguns instants, són algunes de les immenses vistes d'aquest territori, durant la pujada per arribar a Coll de Pal.

I en canvi, si més no, també durant aquesta part del recorregut, hem pogut gaudir de boniques imatges d'alguns dels minúsculs habitants que viuen i treballen en aquesta contrada.

(*) Es refereix a en Josep Maria de Müller i d’Abadal, que fou president de la Diputació de Barcelona.


Correcció: Dies més tard (18/10/2014), hem tornat a aquesta contrada i hem pogut comprovar que efectivament, les vistes, són esplèndides ...


Fitxa tècnica

Distància: 

Duració:

Inici: Bagà

Final

Recomanable: 

Destacats:

Mapa


Altres: Curiositats:

Fixeu-vos-hi en aquestes flors. Sembla que la fotografia està “torta”.

A la següent imatge veureu que en realitat són flors que surten, que viuen, en perpendicular a una paret vertical de roca, a sobre de la qual hi ha el mirador.

Les pedres que apareixen a la foto, estan a uns cent metres als peus d'aquest mirador.

Altres pàgines: