Pont romànic de la Vall d’Ora – Navès / Solsonès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de la Vall d’Ora, veïnat de Navès, població i municipi del mateix nom, a la comarca del Solsonès (Lleida)

Època: Segle XII - (Ajuntament de Navès).

Protecció: - Ho desconeixem

Estat: Bo.

Aquest pont travessa el riu Aiguadora.

Itinerari detallat, no disponible.

Localització: N 42 05 08.1 E 01 40 26.0 –  Altitud: 740 m. Tant les coordenades, com l'altitud, són aproximades.

Altres: De la pàgina web de l’Ajuntament de Navès, ens complau extreure la següent informació - (Octubre 2019):

“El pont romànic de la Vall d’Ora és un pont de doble vessant amb dos arcs, que ha estat reconstruït.

L’arc lateral –situat a la riba dreta– sembla que és l’original (del segle XII o XIII) mentre que el central és posterior.

Trobem aquest pont a la pista de la Vall d’Ora.

Uns metres abans d’arribar a Sant Lleïr de la Vall d’Ora, a l’esquerra hi ha un trencall, i cal caminar uns 100 m per accedir-hi.