Pont del Molí de Canet – Clariana de Cardener / Solsonès

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Clariana de Cardener, entitat de població i municipi del mateix nom, a la comarca del Solsonès (Lleida).

Època: Medieval - (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo. Diríem que passa perfectament desapercebut per a la majoria de la gent. És transitable per tota classe de vehicles.

Les baranes de ferro,  pintades de color verd, li donen un aspecte de “pont modern”, sense que es pugui sospitar que a sota del ferm del pont, hi ha una construcció de pedra d'època medieval.

Accés – Visitat el 28/04/2017:

El Punt d’inici (0) - que hem determinat avui, és un lloc ( 41 56 03.9 01 37 26.1) que trobarem circulant per la carretera C-55 (Cardona / Solsona), i circulant en aquest sentit, una mica més endavant del PK nº 68, a on hi hem arribat amb ajuda del nostre TomTom.

Aquest punt és una super-rotonda que hem abandonat per una de les sortides,  indicada per anar a Canet (Segons un rètol, situat a 1,9 km).

Una vegada en aquest punt, hem re-programat el nostre TomTom amb les coordenades de destí, on hi hem arribat sense problema.

M A P A d'aquest recorregut

• Durant el camí d'aproximació, vàrem gaudir d'uns bonics paisatges. Com a mostra un botó:

Durant una bona estona ens van acompanyar les aigües d’un cabalós canal.

•  De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Abril 2017):

Pont medieval de 5 arcs, eixamplat per facilitar el pas de cotxes i tractors.

Petita esquena d'ase. Té tallamars. Passa per sobre el riu Cardener, afluent per l'esquerra del riu Llobregat.”

Aquest recorregut mateix ha estat el recorregut inicial que hem fet per arribar a la Capella de Santa Maria de la Torre de Soler, també coneguda com Santa Maria de la Torre.