Pont de Sant Antoni – Sant Llorenç de la Muga / Alt Empordà

I T I N E R A R I

Situació: En terrenys de Sant Llorenç de la Muga, a la comarca de l'Alt Empordà (Girona). Travessa el riu la Muga. Molt a la vora hi ha l’Ermita de Sant Antoni.

Època: Segle XIV- Obra Popular - Generalitat de Catalunya.*

Estat: Bo. Lliurament accessible. Transitable, a peu.

Altres noms: Pont del Grau - Generalitat de Catalunya. *

Accés – Visitat: 15/03/2019.

El trobarem a la vora del PK nº 6 de la carretera GIV-511.

Altres: De la pàgina web de la Generalitat de Catalunya *, ens complau extreure la següent informació (Març 2019):

“ Descripció

El pont de Sant Antoni, anomenat també "pont del Grau" es troba a 2'5 kms. de Sant Llorenç, aigües amunt de la Muga, en direcció a Albanyà.

El nom primitiu es pont del Grau, però l'ermita de Sant Antoni, emplaçada a la vora del cap del pont, va canviar-li el nom.

El pont, aixecat aprofitant una penya calcària, té dos arcs de mig punt de molt diferent amplada.

Per alçar el pilar central, de forma romboidal, es va aprofitar una penya calcària que hi ha dins del riu, la situació descentrada d'aquesta és la causa del desplaçament lateral del pont.

Presenta aparell de pedres ben escairades en els arcs i base del pilar, mentre que a la resta, materials poc treballats.”