Pont de Castelló de Farfanya – Castelló de Farfanya / Noguera

I T I N E R A R I

Situació: A Castelló de Farfanya, població i municipi del mateix nom  a la comarca de la Noguera (Lleida).

Època: Segle XIII – Gòtic -  (Patrimoni.Gencat).

Estat: Bo i encara en ús. Per una banda s'accedeix al carrer del Pont, i per l'altra, al carrer Camí d'Os. Hem aparcat als voltants.

Accés - Visitat el 29/04/2016:

Si accedim a Castelló, circulant per la carretera C-26 (Balaguer / Alfarràs), podríem entrar  a aquesta població per un punt a tocar de la fita del PK nº 16, situat  situat a 41 49 03.9 00 43 47.9, on ja trobem el carrer Camí d'Os.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació (Abril 2016):

“ Descripció

Pont de tres ulls amb arcs de mig punt. Els contraforts són quillats. Salva el riu Farfanya, situat a la dreta del poble, i formava part del camí cap a Balaguer.

És a pocs metres d'una de les portes que donaven accés a la vila. Un dels 3 arcs està tapat.

Està fet de pedra molt gastada, reforçat amb maons, lleugera esquena d'ase, baranes molt baixes hi ha col·locat un reixat, i els tallamars están molt gastats. Passa per sobre del riu Farfanya, afluent per la dreta del Segre.

Notícies històriques

Uns metres enllà hi havia hagut el molí de farina dels ducs d'Alba; feia anar les moles l'aigua de la "secla del Duc", oberta riu amunt.

FARFAÑA-Rio-lo cruzan 2 puentes, uno en Castelló al E de la villa, tocando en las paredes de las casas de 3 arcos de piedra construido en 1326 y se conserva en buen estado. (Madoz.pàg.22).”