Molí de Querol – Castellar de la Ribera / Solsonès

I T I N E R A R I

Situació: A Castellar de la Ribera, una de les quatre entitats de població del municipi del mateix nom, a la comarca del Solsonès (Lleida). A tocar del Pont del Molí de Querol.

Estat: Bo. No és accessible lliurament. Aparcament als voltants.  Actualment és un establiment de turisme rural.

Accés – Visitat el 05/05/2017:

Punt d’inici: Lloc situat a 42 01 33 01 23 59.8 , una sortida de la carretera C-26 (Bassella / Castellar de la Ribera / Solsona), entre els P.K. nº 91 / 92.

Altres: De la pàgina web Patrimoni.Gencat, ens complau extreure la següent informació - (Abril 2017):

“ Descripció

Actualment són dues cases. La part residencial de l'edifici està construïda al segle XVIII i la part més antiga és la zona del molí (1200 Mansus Riu De Lor Dictus Querol).

Tota la planta baixa de l'edifici està feta amb voltes de canó. Les façanes de l'edifici presenten grans barreges d'estils arquitectònics, sobretot en les obertures, moltes d'elles tapiades i/o rectificades.

Fa trenta anys que s'ha abandonat l'ús d'aquest molí.

Notícies històriques

El primer esment del castell de Querol data de 1381, on en el fogatjament del comtat de Cardona consten, dins la vegueria de Cervera, dos assentaments: el castell de Querol (De Johan Des Baull, donzell, 3 fochs) i el castell de Clariana (el dit Johan, 6 fochs). Querol és el nom d'una partida de Castellar de la Ribera.”