Mas de la Muga – Bellvei / Baix Penedès

Situació: En terrenys del terme municipal de Bellvei (Baix Penedès) – Tarragona.

Època: Mas documentat des de l’any 1037, transformat en un gran casal amb fesomia de castell,  durant el segle XI.

Estat: Molt deteriorat. Manca poc per ser una ruïna total. Amb aspecte de conte de fades. Lliurament accessible. Aparcament al voral del camí d’accés.

Accés - Visitat el 21/04/2007:

Sortint de Bellvei (41 14 16.89 01 34 38.64) i circulant en sentit sud (Calafell) per la carretera TV-2126, trobarem un trencall a la dreta anunciat per anar a la urbanització “Baronia del Mar”.

Prendrem aquesta sortida (41 13 58.06 01 34 32.83) i ben aviat, a la dreta, entre l’arbreda ja veurem l’edificació que busquem.

Hi ha un camí d'accés (41 13 26.35 01 34 03.22) , però a dia d’avui, està inhabilitat per a vehicles. Cal deixar el cotxe al voral de la carretera i accedir-hi a peu.

Localització: N 41 13 26.08 E 01 33 57.41 – Altitud: 148 m.

Altres: Sorprèn que en un relativament curt espai de temps, uns seixanta anys, s’hagi pogut deteriorar tant aquesta construcció. Vegi’s la imatge presa l’any 1964 pel prestigiós fotògraf,  Pere Català Roca i publicada a la pàgina web de la Generalitat de Catalunya.

Edificacions properes: A Bellvei, capital del municipi del mateix nom, hi ha la

Baix Penedès : Veure en un mapa més gran.